Soorten Afwerking Trouwringen

soorten afwerking trouwringen

Enkele van de meest interessante metaalsmeedtechnieken zijn het brede scala aan texturen dat een juwelier aan een afgewerkt stuk kan toevoegen. Deze afwerkingen kunnen de look en feel van je ring veranderen. Een ongerepte, glanzende lak zorgt voor een gevoel van regaliteit en traditie. Misschien zoek je een meer rustieke uitstraling? Een gehamerde afwerking is misschien het beste voor jou. Je kunt deze keuze alleen maken op basis van uw esthetische voorkeuren, maar een andere toegevoegde waarde van metalen texturen is dat ze anders dragen. Je kunt een afwerking kiezen op basis van hoe de look op lange termijn past bij jouw draaggewoonten.

 

Weet jij welke afwerking jou het beste aanspreekt? Lees verder voor meer informatie.

GLANZEND

De klassieke look van een glanzende trouwring is niet voor niets populair. Een van de meest gewaardeerde eigenschappen van edelmetalen is hun vermogen om te polijsten tot een spiegelafwerking.

 

GEPOLIJST

Het creëren van een gepolijste afwerking op een trouwring wordt bereikt door steeds fijnere schuurmiddelen op het oppervlak van metaal te gebruiken om alle onregelmatigheden en krassen te verwijderen. De polijstpasta die wordt gebruikt in de laatste stappen van de afwerking polijst het metalen oppervlak tot een reflecterende glans

ONDERHOUD

Na verloop van tijd zal een gepolijste afwerking deuken en krassen in het oppervlak oppikken en een versleten patina ontwikkelen. Veel mensen genieten van het karakter van deze afwerking die ze in de loop van de tijd verdienen. Voor degenen die dat niet doen, kan een juwelier uw ring opnieuw polijsten tot een glanzende glans.

MAT

Matte afwerkingen zijn populair bij mensen die de voorkeur geven aan een ingetogen look. Er zijn veel methoden om sieraden een matte afwerking te geven, en ze variëren subtiel in uiterlijk en duurzaamheid.

 

GEZANDSTRAALD

De gladde, zijdeachtige afwerking van zandstralen is gelijkmatig en gedempt. Het is de zachtste van de matte afwerkingen en is het zachtst voor het oppervlak van het metaal. Deze afwerking kan worden aangebracht op gebeeldhouwde of gestructureerde oppervlakken voor extra dimensie.

ONDERHOUD

Zandstralen is een zeer oppervlakkige afwerking die bij slijtage het snelst glanst. Om deze afwerking mat te houden, moet deze jaarlijks bijgewerkt worden door je juwelier.

GEBORSTELD

De vloeiende look van een geborstelde afwerking voegt een klein extra patroon toe aan je ring.

ONDERHOUD

Geborstelde afwerkingen houden beter stand dan gezandstraalde oppervlakken, maar moeten na verloop van tijd worden bijgewerkt om hun matte uiterlijk te behouden. Velen kunnen thuis worden bijgewerkt met een droge 3M Scotch Brite-pad.

STIPPLED

Dit is een agressievere matte afwerking waarvan het oppervlak lijkt op steen. Het wordt gemaakt door kleine pinnen die herhaaldelijk het metalen oppervlak raken om een ​​all-over, gelijkmatige textuur te creëren. Deze methode laat een diepere indruk achter op het metaal en behoudt daarom zijn afwerking het beste van alle matte afwerkingen.

ONDERHOUD

Gestippelde oppervlakken houden het door de jaren heen zeer goed vast en verhullen krassen beter dan andere matte afwerkingen. Als je ring moet worden bijgewerkt, breng hem dan terug naar de juwelier voor een opknapbeurt met behulp van speciaal gereedschap.

GEHAMERD

Gehamerde afwerkingen geven sieraden een rustieke en organische uitstraling. Het karakter van elke afwerking hangt af van de vorm van de hamer die door de juwelier wordt gebruikt en de kracht van hun hamerslagen. Op deze manier zullen gehamerde afwerkingen onvermijdelijk variëren van juwelier tot juwelier.

ONDERHOUD

Gehamerde afwerkingen zijn onderhoudsarm omdat hun oppervlak op een slimme manier krassen en slijtage camoufleert. De indrukken zijn zo diep dat ze na verloop van tijd niet wegpoetsen.

 

KLASSIEK GEHAMERD

De meest voorkomende gehamerde afwerking maakt gebruik van een hamer met een afgerond oppervlak, waardoor overlappende kuiltjes in het oppervlak achterblijven.

VERTICAAL GEHAMERD

Gehamerde banden met een lang dun hamervlak creëren een gestreept patroon dat lijkt op boomschors.

GESNEDEN TEXTUREN

De mogelijkheden van gesneden texturen zijn vrijwel eindeloos. Deze kunnen op het oppervlak van het massieve metaal worden gemaakt met behulp van vijlen, boren en ander vormgereedschap, of in was worden gebeeldhouwd voordat een ring wordt gegoten.

ONDERHOUD

Het onderhoud varieert van stijl tot stijl, maar gebeeldhouwde texturen blijven over het algemeen goed in de tijd omdat hun ontwerpen diep in het metalen oppervlak zijn uitgehouwen. Neem contact op met de ontwerper van uw sieraden om te zien of er speciale zorg is.