Mijn Verhaal

Lanier
Goudsmid

Goudsmid

Geïnspireerd door de eeuwige schoonheid van juwelen en edelstenen besluit Lanier al vroeg om goudsmid te worden. Hij behaalt zijn meester teken aan de vakschool KTA in Heule. Daarnaast is Lanier gediplomeerd uurwerkmaker en antiquair. In 2007 opent hij zijn eigen atelier.

Fonkelende juwelen
Sindsdien creëert hij schitterende sieraden op maat door traditioneel goudsmederij en innovatieve ontwerptechnieken te verbinden. Van elk ontwerp maak Lanier, met de laatste innovatieve technologie, een driedimensionaal digitaal voorbeeld. Zo kan de klant het resultaat bewonderen voordat het ontwerp in was wordt uitgefreesd of 3D geprint. Na goedkeuring giet Lanier het model in de gewenste Goudlegering of Platina en tovert hij de ruwe vorm om tot een fonkelend juweel. Als final touch worden de stenen manueel gezet. Als alles perfect is gaat het sieraad de deur uit. Alle juwelen worden ontworpen en gemaakt in het eigen atelier in Waregem.

De kunst van het ontwerpen

Door zijn grensverleggende vormgeving, vakmanschap en ervaring geeft Lanier ieder juweel een uitstraling van elegantie en exclusiviteit. ‘The art of creating jewelry’ noemt hij dit zelf: de kunst van het ontwerpen, gecombineerd met de kunst van het creëren. Een juweel is uniek en persoonlijk. Als geschenk of als herinnering. Om een bijzondere gebeurtenis te vieren, voor een speciaal moment in iemands leven of om uw liefde voor iemand te uiten. Het kan allemaal de aanleiding zijn om er samen met Lanier een onvergetelijke ervaring van te maken.