Hoe kun je zelf je diamanten ringen thuis schoon maken ?

Hoe kun je zelf je diamanten ringen thuis schoon maken ?

Hoe kun je zelf je diamanten ringen thuis schoon maken ?

We willen allemaal weten hoe je jouw diamanten ring schoonmaakt. Omdat er eigenlijk maar weinig dingen zoveel betoverender zijn, dan het kijken naar je verlovingsring die schittert en danst in het licht, nadat hij perfect gepolijst en juist gereinigd is.

Het is normaal dat je die schittering wilt behouden! Voor een professionele reiniging maak je best een afspraak met een juwelier, maar je kan thuis ook je ring poetsen.

Als je ring vervuild is door gewone cosmetica (zoals haarspray, lotion, make-up of parfum) kan een eenvoudige reiniging, die je thuis zelf doet, je ring terug doen schitteren! De beste manier om je diamanten ringen te poetsen, is om een ​​oplossing te maken met warm water (bijna heet) en afwasmiddel. Laat je ring ongeveer 20 tot 40 minuten weken, poets de diamant voorzichtig met een heel zachte tandenborstel en spoel hem vervolgens af onder lauw lopend water. Herhaal dit indien nodig.

Naast afwasmiddel kun je ook shampoo of gewone zeep gebruiken. Maar wat je ook kiest als poetsmiddel, vermijd je best gewoon alles wat hydraterend is. Producten die hydrateren hebben de neiging een film achter te laten op de ring, wat precies hetgeen is dat je moet vermijden. Wat betreft het drogen van je ring, vermijd papieren handdoeken. Deze kunnen het metaal krassen. Gebruik in plaats daarvan een zachte doek van katoen of laat deze aan de lucht drogen.

Hoe vaak moet ik mijn ring schoonmaken?

Om je ring er op zijn best uit te laten zien, probeer hem eens per week schoon te maken. Ongeveer twee keer per jaar is het echter aangeraden, om de ring schoon te laten maken bij je juwelier.

Wat u niet moet gebruiken bij het schoonmaken van uw diamanten ring?

Het enige dat erger is dan een ring die zijn glans verloren heeft, is een ring die beschadigd als gevolg van onjuiste zorg. Daarom mag je nooit huishoudelijke schoonmaakmiddelen zoals bleekmiddel, chloor en aceton gebruiken. Deze agressieve chemicaliën kunnen sommige basismetalen in je ring afbreken. Het is ook afgeraden om schuurmiddelen zoals tandpasta, bakpoeder of poedervormige schoonmaakmiddelen, te gebruiken. Deze kunnen krassen op je juwelen geven.

Gebruik thuis geen ultrasone sieradenreinigers

Hoe zit het met die ultrasone juwelen reinigingsmachines voor  thuisgebruik? Hoewel ultrasone sieraden reinigers een sprankelend resultaat geven, werkt de machine door enkele minuten trillingen door het water en de reinigingsoplossing te sturen. Al die krachtige bewegingen kunnen ervoor zorgen dat stenen losraken of zelfs uitvallen uit het juweel.

Terwijl een professionele juwelier de stenen kan testen om te zien of ze allemaal nog intact zijn (en ze ter plekke vast te zetten), kun je thuis nooit weten of een van je stenen losraakt. Hierdoor zou je erna toch naar de juwelier moeten gaan om de stenen terug vast te zetten.